Zou motorsport ooit een onderdeel van de Olympische Spelen kunnen worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, auto- en motorsport wordt nooit Olympisch, de Olympische spelen gaat over atleten, niet over materiaal. "Formule 1-coureurs hoeven geen hoop te koesteren dat ze ooit kans zullen maken op een Olympische medaille. Autosport maakt geen deel uit van de Olympische Spelen en het staat ook niet op de agenda om daar verandering in te brengen, zo deelde Jacques Rogge, voorzitter van het IOC, mede. Rogge was in Silverstone aandachtig toeschouwer als gast van Bernie Ecclestone bij de Britse Grand Prix, maar verbindt daar geen conclusies aan. "Deze coureurs zijn zeer moedig, maar de Spelen gaan om atleten en niet om materiaal. Met alle respect, maar autosport komt niet op het Olympische programma", aldus de president van het Internationaal Olympisch Comité in de Daily Mail. " http://www.f1today.net/nl/nieuws/ioc-schiet-eventuele-olympische-droom-van-formule-1-aan-flarden

Waarschijnlijk niet, omdat je voor de meeste motorsporten een groot terrein nodig hebt. Trial zou wat dat betreft nog wel tot de mogelijkheden kunnen behoren.

Ja, zou kunnen, al is het nog niet genomineerd als demonstratiesport geloof ik. Zeilen is ook olympisch, en dat is qua concept wel redelijk vergelijkbaar (zij het dan op water, natuurlijk).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100