Waarom is bij het dartspel de bull's eye niet de hoogste score?

Bij het dartspel lijkt mij de bull's eye het moeilijkste om te gooien.
Toch zijn de triple 17, 18, 19 en 20 meer aan punten waard.
Waarom is de bull's eye niet de hoogste score?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De bull's eye heeft als voordeel dat je uit kan komen op 50 om vervolgens dubbel 25 te gooien (bull's eye) Met tripple's mag je niet uitkomen dus de bull's eye heeft zijn eigen voordelen!

De Bulls-Eye is de hoogste score voor een finish. Daarna is het pas 40 (Tops). Dat zal de reden achter deze gedachte zijn.

omdat 3 keer 17, 3 keer 18, 3 keer 19 en 3 keer 20 meer waard zijn dan 50. haha

Je hebt gelijk dat het moeilijker is drie bulls-eye's te gooien, dan drie maal triple-20. Ik heb het nog nooit zien gebeuren, mede omdat de meesten het niet proberen. Zelf ben ik blijven steken in 2xbulls eye+1x green ring. Er is wel goed nagedacht over de waarden van de velden, en waar die op het bord moeten zitten. Maar het is vast toevallig zo dat de bull niet de hoogste waarde heeft, maar dat de triple-20 dat heeft. Het verschil is nu ook weer niet zo groot. En ik kan je vertellen: voor een ervaren speler zijn ze alle maal even moeilijk dan makkelijk te raken. En voor een ervaren speler zijn ze eigenlijk allemaal even moeilijk. Maar om iedere vierkante centimeter dezelfde waarde te geven, dat zou saai zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100