3D film bios

Als je in de bios naar een 3D film kijkt met een brilletje op en je zou één oog dicht doen, zou je dan met je andere oog nog wel 3D kunnen zien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, want de kijker krijgt tegelijkertijd twee beelden voorgeschoteld; één voor zijn linkeroog en de ander voor het rechteroog. De beelden bevinden zich iets uit elkaar. De hersenen bouwen dan zelf de derde dimensie op. Voor dieptezicht heb je twee goede ogen nodig. We registreren met onze ogen, maar kijken met onze hersenen. Beide ogen nemen een licht verschillend beeld waar omdat ze wat van plaats verschillen en onze hersenen plakken die beelden over elkaar. Zelf zie ik bijvoorbeeld nooit goed 3D foto's, want ik heb een lui oog. Een 3D film ga ik nog uitproberen.

Daar is maar één antwoord op lijkt me zo,en wel uitproberen!!

Nee dat kan niet. Zonder een tweede oog kan je nooit diepte zien.

Ja met de nieuwe 3 d brillen wel ik heb het namelijk uitgeprobeerd bij avatar. Deze bril heeft in het midden een 3 hoekje zitten, hou je daar je vinger op dan is de 3d wel helemaal over, geen idee hoe het kan hoor maar ook ik was hier dus nieuwschierig naar. vroeger met een brilletje met het ene glas rood en het andere groen kon dat dus niet, nu zijn beide glazen donker gekleurd een heel andere manier dus. ( Het is wel veel mooier tegenwoordig en echt heel gaaf alsof er een nieuwe dementie is aangebroken op 3d gebied. Ik heb avatar zelf 2 maal gezien)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100