Wat is het nut van het plaatsen van de oplossing van een sudoku? Zou iemand daar ooit naar kijken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zullen vast mensen zijn die zeker willen weten dat ze het goed hebben ingevuld en dus graag de oplossing naast hun eigen werk leggen. Ik zelf ben daar geen van. Ik ga ervan uit dat als ik het laatste cijfer kan invullen dat ik het dan goed heb gedaan... ;-)

daar let niemand op nee, tenzij het een prijspuzzel is. het is gewoon leuk voor jezelf om de oplossing helemaal gevonden te hebben

Om te spieken als je er niet verder mee komt.. Als je per ongeluk iets verkeerd hebt ingevuld en niet helemaal overnieuw wil beginnen. Als ie eenmaal af is heb je inderdaad niet veel meer aan de oplossing.

Die oplossing heeft alleen nut op momenten dat je er niet uitkomt, dat je niet meer weet welk getal je moet invullen of op het moment dat je er achter komt dat 2x een 9 in één rij misschien niet klopt. Als je echter alle getallen weet te plaatsen en in elke rij wordt elk getal slechts één keer gebruikt... Ja, dan heeft het geen nut oplossingen te bekijken.

Waarschijnlijk heb je het over het plaatsen van de oplossingen van de puzzel in de krant. In de krant worden de oplossingen van alle kruiswoordraadsels vermeld. Het zou dan een beetje vreemd ogen als de oplossing van de sudoku er niet bij zou zitten. De meeste mensen zullen er nooit meer een blik op werpen, die maken de puzzel en vergeten het daarna weer. Maar er zijn ook mensen die er echt een sport van gemaakt hebben om deze puzzels nauwgezet te volgen, en altijd te checken of ze alles goed gedaan hebben. Daarvoor zijn de oplossingen bedoeld. Verder kan de oplossing ook handig zijn voor iemand die er niet uit kwam en hiermee verder wordt geholpen met een "O ja" gevoel. Je kunt daardoor toch weer op een andere manier naar de sudoku kijken en dit kan je misschien ook weer helpen een andere op te lossen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100