maak het uit dat ik armspieren train 5 x 20 en daarna gelijk 5 x 20 borst spieren pak of moet ik een dacht rusten voor goed resultaat mvg ?

(dumbells)

Weet jij het antwoord?

/2500

Hey gast, ikzelf ga 2 x per week naar de sportschool en de training die jij doet maakt deel uit van mijn programma. Het is goed om het achter elkaar te doen, zolang je je lichaam tussen de twee oefeningen door even wat rust geeft (denkt bijvoorbeeld aan 20 minuten hardlopen, het liefst wel gewoon iets dat actief is zodat je lichaam opgewarmt blijft).

Armspieren trainen wordt over het algemeen erg overschat. Je gebruikt je armen zeer intensief bij het trainen van je rug, borst en schouders. Mijn advies zou zijn: train eerst de grote spiergroepen (borst, rug en benen), split schouders erbij (achterkant schouders samen met rug, voorkant schouders samen met borst) en doe armen alleen als ze dan nog niet uitgeput zijn. Armen trainen vóórdat je borst traint wil ik je echt afraden. Nog even over het rusten: een spier heeft altijd rust nodig, maar in ie rust kun je gemakkelijk een andere spier trainen. Dat kan in de vorm van een superset (zoek op google). Hardlopen (zie ander antwoord) of andere cardio oefeningen tussendoor zijn daarentegen absoluut niet aan te raden. Voor zowel spieropbouw als vetverbranding is het vele malen beter om af te sluiten met cardio en dit niet voor of tijdens je training te doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100