Hoe kun je harder trappen?

Hoe kan een vrouw van 1.60 en 50kg net zo hard trappen als een man van 1.80 en 80kg? en haar techniek al wel goed is, dus wel de trap goed maken en de heupen inzetten

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je zult niet op iets moeten trappen. Maar daar doorheen. Alsof je onderwerp een heel stuk daarachter ligt. En inderdaad de techniek is belangrijk. De energie komt uit de grond. Door je standbeen, naar boven naar je buik. Ook komt de energie uit de lucht, door je hoofd naar je buik. Ook komt de energie je handen binnen naar je buik. in je buik bolt alle energie samen en door je trapbeen naar buiten. Dus goed die energie als 1 vloeiende beweging naar je buik (centrum) brengen en door naar je schopbeen. Dan schop je niet alleen met je heupen, maar je hele lichaam beweegt met die schop in dezelfde richting. Ik doe niet aan een vechtsport, maar wel aan TaiChi. Hierbij komen enorme krachten vrij.

Ik heb zelf een aantal jaren aan Free-fight gedaan. En ik heb echt liever een trap van een vrouw van 50 kg dan van een man van 80 kg. Ik kan het mij bijna niet voorstellen dat deze even hard kunnen trappen. Dan heeft die vrouw een hele goede techniek en die man trapt als een oud wijf. Wanneer die man met zijn 80 kg een goede techniek gebruikt en zijn gehele gewicht goed indraaid is het gewoon niet mogelijk dat hij net zo hard trapt dan die dame van 50kg.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100