Waar kan je je conditie meten

Waar zou je je conditie kunnen meten hoe goed het is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een andere mogelijkheid om de vooruitgang van uw conditie te meten is het vaststellen van de herstelhartfrequentie (HHF). Daarvoor meet u uw hartslag direct na een overbelasting en dan na één minuut nog eens. Het verschil tussen de twee metingen geeft de verbetering van uw conditie weer. Hoe sneller uw hartslag daalt na de inspanning, hoe beter uw conditie is. Indien het verschil tussen de 30 en 50 slagen per minuut zit, dan is uw conditie goed tot zeer goed. Komt u tot minder dan 30 slagen, dan kunt u best nog wat meer trainen.

Bronnen:
http://users.telenet.be/Lavreysen_Suzanne/...

in een sportschool moet dat wel kunnen

op de Wii?

ik heb het laten meten in de sportschool van achmea dit leuke zeer toegangelijke sportscholen waar je je snel op je gemak voelt.

Er is een test die de Coopertest heet. Daarmee kunnen ze meten hoe het met je conditie is. Misschien kunnen ze die op een sportschool doen. De conditie wordt bepaald n.a.v. het aantal afgelegde (kilo)meters in een bepaalde tijd en misschien ook wel nav de hartslag erna en de recuperatietijd. maar dat laatste kan ik me niet herinneren. Op een goede sportschool weten en kunnen ze meer. Goh! Hoe zou het met mijn eigen conditie zijn?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100