Zijn er wel eens zwemmers geweest die iets anders dan borstcrawl hebben gezwommen tijdens de vrije slag?

En mag je wisselen van slag tijdens de vrije slag, of moet je je aan de slag houden waarmee je begint? Is er ooit wel eens discussie geweest dat 100m vrij gewoon 100m borstcrawl moet worden?

(Ik heb het over wereldniveau, niet over een zwemmer bij jouw plaatselijke zwemvereniging, die voor puur amusement de vlinderslag ging doen :D)

Toegevoegd na 55 seconden:
En dan nog een: mag je een zelfbedachte slag inzetten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zijn er wel eens zwemmers geweest die iets anders dan borstcrawl hebben gezwommen tijdens de vrije slag? Dat kan maar die hebben nooit kunnen winnen. Mag je wisselen van slag of moet je je aan de slag houden waarmee je begint? Je mag alles bij de vrije slag alleen bij de wisselslag-estafette of bij de persoonlijke wisselslag moet het vrije slag gedeelte gezwommen worden in om het even welke stijl behalve de rugslag, schoolslag of vlinderslag, maar ook daar wordt meestal borstcrawl gekozen. Is er ooit wel eens discussie geweest dat de 100m vrij niet gewoon borstcrawl moet worden? Dat kan best maar het gaat om het principe dat je bij een 100m vrij niet hoeft te kijken hoe iemand precies de slag doet. Het is vrij en dat moet je juist niet beknotten door daar een speciale slag van te maken. Dit gaat om de SNELSTE manier van voortbewegen in het water zonder hulpmiddelen en zonder zwemslagregels. Mag je een zelfbedachte slag inzetten? Ja, maar dat heeft dus geen zin, de borstcrawl is de snelste manier om vooruit te komen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Vrije_slag

nee, anders dan borstcrawl is er nog niet gezwommen tijdens de vrije slag, maar dat is ook niet waarschijnlijk, de bedoeling is `zo snel mogelijk` en borstcrawl is de snelste slag!

je mag niet wisselen van de slag want elke soort meter heeft zijn eigen zwemtechniek . het wordt ook door iemand gekozen . en af en toe doet de computer dat . want als je een andere slag doet wat er gezegd werd word je automatisch naar de laaste plaats gezet of je wordt gediskwalificeerd . en je mag niet een zelf bedachten slag inzetten alleen als je je slag laat controleren en als je geluk hebt dan wordt het een officiële slag genoemd maar die kans is klein om precies te zeggen 0,05 procent kans dat het lukt .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100