Waarom is paardrijden een olympische sport en bijvoorbeeld hondensport niet?

Nu de Olympische spelen weer op de tv is. Komt ook paardensport weer op tv, maar waarom is paardensport wel een Olympische sport, maar hondensport niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat een sport in voldoende landen en werelddelen moet worden beoefend en omdat er een internationale federatie voor moet zijn en er is een maximum aan het aantal sporten. Er zijn genoeg sporten die in aanmerking komen maar het IOC wil niet meer sporten en onderdelen als dat er nu zijn dus dan moet er weer een andere sport af. Hondensport is nog niet algemeen genoeg en is gewoon te laat populair geworden itt paardensport.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Olympic_sports

Jij bent wel een denkertje ! Ik denk omdat paardrijden wat populairder is dat denk ik, want hondensport daar kan je wel een medaille geven aan de hond maar dat is een beetje dom :) (en nu denk jij geef dan aan de eigenaar maar die hebben niks gedaan) en bij paardrijden zitten er ruiters op en die zitten niet als een zoutzak daar op maar geven instructies aan paarden door te communiceren met voeten,benen,handen,stem enzo dus die doen er wel wat voor dan kan je een medaille geven aan de ruiters ! Groetjes PINKLOVER :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100