Wat zijn geschikte activiteiten die je met blinde bejaarden (lichamelijk/geestelijk redelijk fit) woonachtig in het verzorgingshuis kan uitvoeren?

Er is reeds eerder een soortgelijke vraag gesteld, maar dat ging over een afspraakje/blinddate en niet over bejaarden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wandelen vooral in de natuur, genieten van de geluiden. Koken en bakken. speksteen bewerken ( beeldhouwen zachte steensoort) reliëftekenen/ schilderen manden vlechten. kleien Er zijn ook de bekende bordspellen te koop ( mens erg je niet, scrabble, bingo, rummie kub enz) en kaartspellen, die zijn wel kostbaar, maar als je een beetje creatief bent, kun je die ook zelf aangepast maken, gebruik daarvoor reliëfverf of stiften of een brailletang. Balspellen met bal met belletje erin. Samen zingen is ook leuk, Ga eens eten in het donker, geweldige ervaring. Roeien gaat ook goed en bezoek eens een fitness met de blinden, is gezond en leuk, ook voor bejaarden. www.worldwidevision.nl is een goede site om ideeën op te doen en je kunt altijd de ooglijn bellen. Ik ben zelf blind en doe bijna alles wat zienden ook doen, wil niet zeggen dat iedereen dat kan, maar vraag het aan die mensen, wat ze kunnen en wat ze leuk vinden. Toegevoegd na 5 dagen: En denk ook aan het huren van een tandem, fietsen is niet iets allerdaags, maar het is heerlijk met z'n tweeën. Met verschillende materialen kun je ook hele kunstwerken maken, bijv met verschillende aan voelende stoffen een schilderij beplakken, maak met kippengaas een model en maak dit af met wol, karton of stoffen.

Woordspelletjes, Triviant Samen zingen, Samen een gedicht maken Wijnproeverij Een picknick Samen koken Dieren geluiden raden In een kring zo snel mogelijk een voorwerp doorgeven Wat is dat (voorwerpen voelen en raden) Wie is wie (personen voelen en raden) Overrollen met een bal die geluid maakt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100