Waarom is de rijrichting bij baan sporten tegen de klok in en bij motor en autoraces met de klok mee=

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Net zoals bij schaatsen: het lichaam is dan wel symmetrisch, je hersenen daarin tegen niet. Iedereen heeft een voorkeur voor een bepaalde kant, schrijven met een hand, voetballers die beter met het ene been schieten dan het andere enz. Zo ook met schaatsen, voor de meeste mensen is een bocht naar links het meest natuurlijk. Daarnaast speelt uiteraard ook training en gewenning een rol.

Bronnen:
Niels op...

Puur toeval, komt nergens door, is gewoon toevallig zo ontstaan... En nu verandert dat niet meer, omdat het nu standaard is...

Niet alle circuits gaan met de klok mee. Neem bijvoorbeeld "Istanbul Park" (Turkije) en "Interlagos" (Brazilië), de rijrichting van deze circuits is tegen de klok in. Ook wordt er op de meeste Ovals in de VS tegen de klok in gereden. Neem maar als voorbeeld "de Indianapolis Motor Speedway" (bekend van de Indy 500), dit circuit heeft 4 bochten en ze gaan allemaal naar links.

Ze ijden dus links. Invloed van de UK?

Ik heb ooit eens ergens gelezen(dus geen bron) dat het bij baansporten komt omdat je hart(meestal) in het midden van je borstkas zit,met de punt naar links en dat het daarom voor de atleten makkelijker loopt dan rechtsom.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100