Hoe kun je goed richten bij Darten?

Sinds een paar dagen heb ik een dartboard en ik kan vrij goed gooien, alleen het richten lukt niet optimaal, ik heb op deze site gekeken:
http://people.zeelandnet.nl/jelger/index_bestanden/deworp.htm

enig nadeel is dat het maar heel kort is en ik het niet goed begrijp. Ik hoop dat iemand duidelijk en simpel kan uitleggen hoe je goed kunt richten.
Ik zou het op prijs stellen als iemand weet of ik er een filmpje van kan zien.

Alvast bedankt.

Toegevoegd na 8 minuten:
ik bedoel dat ik de snelheid en dergelijke goed kan, maar het speciaal richten op bijvoorbeeld doubles of triples niet goed kan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Oefenen, oefenen, heel veel oefenen. Zorg dat je elke keer hetzelfde gaat staan, de pijl hetzelfde vasthoudt, en hetzelfde gooit. En dan oefenen, oefenen, oefenen. Oefenspelletjes zijn bijvoorbeeld: 'round the clock': je gooit een (grote) 1, daarna een 2, een 3 enzovoorts. Als je drie pijlen mist op een nummer, moet je een stapje terug. Als je de 20 hebt gegooid ga je voor de Bull. Als dit spel te makkelijk wordt, doe je hetzelfde spel met doubles of triples. Als miniwedstrijdje speel ik '170 uitgooien'. Als het in 9 pijlen of minder lukt heb ik een punt, als het niet lukt verlies ik een punt. Als dat weer te makkelijk wordt, probeer je het in 6 pijlen. Zorg dat je techniek goed wordt: gooi altijd op dezelfde manier. En je zult heel veel moeten oefenen om goed te worden. Lekker spelen in de kroeg is natuurlijk ook een prima oefening (maar drink niet te veel, daar kunnen je pijlen niet tegen) Toegevoegd na 9 minuten: Darten kun je niet uit een boekje leren, of van een filmpje, je kunt wel tips krijgen, maar leren darten kost simpelweg heel veel tijd. Als je elke dag een uurtje oefent zul je waarschijnlijk na een maand of twee je eerste 140 gooien.

Met de 1e pijl mik je op hetgeen je wil treffen. Met dart nr 2 en 3 corrigeer (verfijn) je je worp. Hoe meer je oefen, hoe dichterbij je 1e worp is, en hoe kleiner de correcties zijn. Uiteindelijk baart de oefening kunst, en merk je hoe je het comfortabelst gooit.

Wat ik altijd doe is met de hand waarmee ik niet gooi soort van richt waar ik naartoe wil gooien (met mn vinger) . Voor de rest moet je denk ik gewoon oefenen :\

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100