Waarom zie je mensen die touwtje springen vaak een tussensprong maken?

Je ziet mensen die touwtje springen vaak een keer extra springen als het touw niet onder de voeten doorkomt. Waarom doen ze dit ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat je dan een natuurlijker springritme hebt. Als je rustig draait, moet je ook rustig springen, maar dan sta je eigenlijk vrij lang stil, omdat je het springmoment in de lucht niet kunt verlengen. Met een hupje tussendoor springt het gewoon gemakkelijker. Als je heel snel draait, zit dat hupje er niet meer tussen.

Het tussensprongetje zorgt ervoor dat je steeds bezig bent en daardoor kan je beter timen wanneer de echte sprong moet komen.

Dit heeft te maken met timing + snelheid van het draaien. Als je het zelf probeert is het lastig om precies zo hard te draaien dat je met 1x springen rond kunt. Daarnaast moet je dan vrij snel draaien en/óf hoog kunnen springen. Door wat trager te draaien is de timing ook eenvoudiger. Vooral als men nog moet "leren," is dit een goede opstap. Later kun je heel snel achter elkaar springen en zelfs 2x draaien in 1 sprong.

handiger i.v.m tijd

vanwege de snelheid van het touw en de snelheid van je sprong je staat te lang stil als je pas elke keer springt als het touw bij je is

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100