Weet iemand een goed hardloopschema voor beginners?

Ik ben trouwens 12, en ik heb niet 3/5 kilometer als einddoel. Maar 10/15 min. achter elkaar kunnen rennen. Ik kan ook maar 1x per week hardlopen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Hardloopschema's kun je te kust en te keur vinden op internet. Maar je bent nog erg jong. Neem eens kontakt op met een atletiekclub bij jouw in de buurt. Stel je vraag daar eens. Daar wordt je goed en deskundig geholpen.

Heb je een mp3 speler/ iPod? Dan kun je de 'start to run' podcasts proberen. Erg leuk!

Bronnen:
http://rennenmetevy.nl/

Ik stel voor dat je in aantal minuten rent. Bijvoorbeeld eerst drie keer vijf minuten, dan drie keer 10 minuten en dan 15 minuten. Overigens ben ik nooit met een hardloopschema begonnen maar heb ik in een keer 20 min gerent, en dat is best te doen als je een niet al te snel tempo aanhoudt. Ik raad je aan om ergens te gaan rennen waar het rustig is, zoals een park en neem je ipod en oortjes mee, is veel fijner en leuker als je tegelijkertijd muziek luistert.

Als ik jou was, zou ik hardlopen niet als sport of oefening zien. Tenzij je bewegen haat. Probeer gewoon eens stukjes die je normaal gesproken moet lopen, te rennen. Of een omweg te nemen of zo. Je kan ook proberen om de trap een keer met 2 treden tegelijk op te rennen, als dat lukt doe je dat voortaan. Je hoeft niet speciaal te gaan "hardlopen" en zeker niet met een schema. Doe gewoon waar je zin in hebt, als je maar beweegt. Eet goed, en ga later naar buiten om als het ware de gegeten energie eruit te gooien, op wat voor manier dan ook (maar het moet wel leuk blijven). :)

zelf doe ik vaak piramideloop. Ik krijg daar zelf erg veel conditie van. Ik ben op dit moment 14 en doe het nu zo'n 1.5 jaar. Dus ik denk dat het ook wel wat voor jou is.

Intervaltraining is een goede oefening. Zo bouw je steeds op en het is vermoeiender dan als je aan één tempo blijft lopen. Muziek in de oren helpt ook natuurlijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100