Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

wat is de beste buikspieroefening om een zwembandje weg te werken?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Sport
822

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Anders dan je misschien zou denken, helpt buikspieren trainen niet tegen vetophopingen rond de taille. Buikspieroefeningen verstevigen de buikspieren en zorgen er onder meer voor dat je je buik beter kunt inhouden (de spieren vormen als het ware een verstevigend korsetje), maar de oefeningen stimuleren de vetverbranding niet of nauwelijks. Ze zijn dan ook niet belangrijk in de strijd tegen de lovehandles in het bijzonder, maar werken wel op andere punten en verbeteren de algehele vorm van ons lichaam. Las je daarom in je je wekelijkse programma. Hoeveel keer per week en hoeveel repetities? Voer tenminste drie keer per week 15 minuten buikspieroefeningen uit. Je kunt beginnen met 10 minuten oefeningen op de grond. Iedereen kent de klassieke buikspieroefeningen wel. Houd ongeveer 15 repetities per set aan en las 1 minuut rust tussen de verschillende sets in. Voer de oefeningen met gecontroleerde bewegingen uit en let op de ademhaling. Sluit de reeks oefeningen af met 5 minuten twist met een stok (of de bezemsteel zonder bezem). Ga daartoe op de rand van een stoel zitten, leg de stok over je schouders en armen die je wijd uitgespreid ter hoogte van je schouders houdt en beweeg je romp vervolgens rustig van links naar rechts (maak ook hier geen bruuske bewegingen). Onthoud dat deze oefeningen de combinatie van aerobische activiteit en een verstandig voedingspatroon complementeren. Als je alleen de buikspieroefeningen uitvoert, zullen je buikspieren steviger worden, maar daar raak je je lovehandles niet mee kwijt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (4)

Voor een smallere taille doe ik deze:

Rechtop gaan staan en met je armen langs je lichaam, zo recht mogelijk houdendt, naar je kuiten reiken.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
GEEN!
Buikspieroefeningen hebben pas effect als er geen vet op de buik zit. Of liever gezegd, je ziet ze dan pas. Je kunt ze wel trainen en op die manier kan je buik IETSJE strakker worden maar een zwembandje kan je er niet mee wegtrainen!

Het spijt me je te moeten teleurstellen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
een gezonde leefstijl 3keer perweek zumba, een jaar lang volhouden en je ziet het resultaat vanzelf wel.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Zoals eerder gezegd: Ga eerst eens lekker cardioën.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding