Hoeveel geld heeft Manchester City?

De ene speler na de andere wordt bij Manchester City gekocht, daarbij zijn bedragen van 40 miljoen per speler geen uitzondering. Ook worden torenhoge salarissen betaald. Hoeveel geld hebben de eigenaren van Manchester City wel niet, kunnen ze dit zo jaren blijven volhouden?

Weet jij het antwoord?

/2500

De club zelf heeft vrij weinig geld, torenhoge schulden zelfs. De eigenaren zijn miljardairs. Ook zijn ze lid van de koninklijke familie van Qatar. Geld speelt voor hen geen rol, want ze kunnen het toch nooit van hun leven meer op maker. Veel van dat soort oliesjeiks kopen ook een voetbalclub als een speeltje. En dit kunnen ze echt nog heel lang volhouden hoor!

Dat krijg je als een club wordt overgenomen door een rijke oliemiljonair. De club zelf heeft niet zoveel geld, net als vele grote clubs heeft ManCity zelf niet zo heel veel geld. Even een nieuwsfeitje dat ik gisteren van de website van vi geplukt heb: Arsenal heeft het beste transferbeleid van de grote zes clubs in Engeland. Daar waar Manchester City ver in het rood zit, maakte Arsenal de afgelopen zes jaar 52 miljoen euro winst. Manager Arsène Wenger gaf 180 miljoen euro uit aan spelers, terwijl hij voor 232 miljoen euro aan spelers verkocht. Man City gaf 665 miljoen euro uit aan spelers en incasseerde maar 135 miljoen, een verlies van liefst 530 miljoen euro. Kortom: het is wel duidelijk, Manchester City heeft niet veel geld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100