Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Ik ben sinds kort begonnen met gewichtstraining. Nu heb ik begrepen dat extra inname van eiwitten aangeraden is. Hoeveel en aan welke frequentie ?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Sport
630
Ritsuka
12 jaar geleden
Hoe oud ben je? Wat voor schema heb je?
Wat heb je aangepast aan je voeding?

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

informeer bij de sportschool, dat ligt aan verschillende factoren oa je lichaamsgewicht, je trainingschema
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
In principe kun je eiwitshakes op ieder moment van de dag innemen. Voor mensen die aan krachttraining doen is het verstandig om ongeveer een half uur tot een uur na de training in ieder geval een eiwitshake te nemen om zo gelijk het proces van spierherstel op gang te helpen. Voor dit moment zijn zogenaamde whey proteine shakes verkrijgbaar
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Dat ligt eraan wat je nu binnenkrijgt. Houd bij wat je eet op een dag en hoeveel koolhydraten, eiwitten en vetten daarin zitten. Aan de hand daarvan kun je zien hoeveel eiwitten je eventueel extra nodig hebt.

Omdat je spieren eiwit als bouwstof hebben is meer eiwit wel aan te raden als je spiertraining doet, en zeker na een training kan dit geen kwaad. Maar probeer zoveel mogelijk door goede voeding binnen te krijgen, en alleen de extra aanvulling met eiwitshakes te doen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding