Wat is een geschikte sport voor iemand met 1 been?

Ik heb maar 1 been en zou graag lichamelijk actief willen zijn, maar ik kan geen sport bedenken waarmee ik dit zou kunnen doen. Daar komt bij dat ik ook polsletsel heb en die kan ik dus ook niet echt belasten. Zwemmen heb ik al geprobeerd maar dat is niet bevallen.
Heeft er iemand een idee?

Toegevoegd na 9 minuten:
Ik draag overigens geen prothese

Toegevoegd na 11 minuten:
Ik zoek dus iets waar ik lichamelijk actief kan zijn zodat ik mijn conditie kan verbeteren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Roeien. Onze roeivereniging heeft een actieve groep gehandicapte roeiers. Mensen met evenwichtsproblemen, dwarslaesie, één long, enzovoort. Er is een uitklapbaar rek waarmee niet-mobiele mensen toch in en uit de boot kunnen komen, en een onzinkbare en zeer stabiele boot. Mensen die het aankunnen, roeien in het gewone materiaal. Er is ook eens een roeier geweest (niet bij ons) die een haak had in plaats van een hand. Woon je in de buurt van Hilversum, dan verwijs ik je naar onze site voor informatie - klik op Roeivalidatie.

Bronnen:
http://www.ctromp.nl/

Misschien is golfen een goed idee? Hoewel dat misschien weer niet kan met die pols... Maargoed, het is wellicht het proberen waard.

Het klinkt misschien vreemd, hardlopen! Kijk maar naar Oscar Pistorius (Blade Runner). Toegevoegd na 14 minuten: Misschien is een handbike een idee...

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Handbike
http://nl.wikipedia.org/wiki/Oscar_Pistorius

Ik denk dat je met een aangepaste auto mee zou kunnen doen met autoraces. Met een goede stuurbekrachtiging (wel eentje met gevoel) moet 't mogelijk zijn met één hand te sturen. Met de zwakkere hand kan je dan met flippers schakelen zonder te koppelen. Van coureurs wordt gezegd dat 't topsporters zijn, maar wel een dure zaak...

Ik vindt het knap dat je deze vraag hier stelt. Er zijn veel sporten die je kunt doen met 1 been, denk maar eens aan rolstoelbasketbal! Misschien kun je bij een speciale club voor mensen met een beperking om meer informatie vragen! Succes!

Je kan vanuit een rolstoel een aantal sporten beoefenen, maar weet niet of je dat wil? (Denk aan basketbal, tennnis) Heb een site voor je waar je kunt kijken. succes!

Bronnen:
http://gehandicapten-sport.startpagina.nl/

zitvolleybal lijkt me wel een sport waarbij je weinig hinder hebt van het feit dat je maar 1 been hebt. Toegevoegd na 1 minuut: of rolstoeltennis Toegevoegd na 3 minuten: of yoga, het is wel geen sport maar je bent wel lichamelijk actief en veel oefeningen (helaas niet alle) kun je meedoen.

Heb je al eens aan paardrijden gedacht ? Er zijn maneges, die speciaal ingericht zijn, met getrainde, rustige paarden (voor in het begin...), en speciale zadels. Het is heerlijk ontspannend, en je kunt al tamelijk gauw naar 'buiten'- het bos in, of naar het strand, afhankelijk van waar je woont. En je komt te paard heel snel heel ver - geeft een enorm gevoel van vrijheid. Het is erg goed voor je spieren (vooral je rug- en buikspieren) en je evenwichtsgevoel. Plus dat het gewoon púúr verrukkellijk is......

Er is een speciale bond voor gehandicaptensport http://www.nebas.nl/ Misschien handig om een blik te werpen op hun site, wie weet...

Op de site van NebasNsg staat een hele rij sporten. Als je op een sport klikt zie je welke aanpassingen er mogelijk zijn in die sport. Ik heb wat zitten klikken en kwam uit op wielrennen. "De wielrensport kan dankzij een aanpassing aan het trapgedeelte ook beoefend worden door mensen die één been hebben. Een aanpassing aan het remgedeelte (versnelling) maakt het solofietsen mogelijk voor mensen die één arm of hand hebben. Voor mensen met een visuele handicap is tandemracen de sport samen met een piloot. Het komt bij deze sport niet alleen aan op het hard rijden, maar ook op het samenspel tussen piloot en stoker. Handbiken is een combinatie van wheelen en fietsen. Er wordt op een soort 'ligfiets' gefietst met de armen." Hier zijn heel veel mogelijkheden! Misschien wel iets voor jou. Ook kun je misschien eens kijken op www.knkf.nl voor aangepaste fitness. Of, wat mij zelf erg gaaf lijkt.. duiken! "Bij duiken verkent men de wereld onder water met speciale uitrusting zoals persluchtfles en duikbril. Onder water is men gewichtloos en kan men vrij bewegen. Voor veel mensen met een lichamelijke handicap is dat een zeer positieve ervaring. Mensen met een lichamelijke of visuele handicap kunnen (leren) duiken bij de IAHD. " Dat lijkt me echt ideaal.. , maar omdat je aangaf dat je zwemmen zelf niet zo leuk vond.. weet ik natuurlijk niet of je dit wel zou kunnen interesseren. Maar in ieder geval.. kijk maar eens op de site van Nebasnsg hieronder en ga het rijtje sporten maar eens af. Je vind vast wel iets geschiks! Heel veel succes en veel plezier met sporten!

Bronnen:
http://www.nebasnsg.nl/images/stories/Spor...
http://www.nebasnsg.nl/index.php?option=co...

Ik zelf houd wel van enige competitie, en hopend dat het niet te belastend voor de pols is, zou ik mezelf informeren over tafeltennis mogelijkheden.

Skien. Ik ken een paar mensen die wereldbekerwedstrijden skien voor gehandicapte (met 1 been). Het vergt een hoop doorzettingsvermogen maar het zou dubbel en dwars de moeite waard zijn. Misschien kan je ook zitskien overwegen.

Heb je al eens aan atletiek gedacht? Het voordeel is dat er vele onderdelen zijn zodat je kunt proberen welke je ligt.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Atletiek_op_d...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100