Hoe ontlast ik mijn knieën bij het lopen?

Hoe kan ik voor tijdens het lopen minder druk op m'n knieën zetten en welke versterkingsoefeningen of stabiliteitsoefeningen kan ik doen om m'n knieën wat te ontlasten, welke spieren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb zelf ook al eigenlijk mijn hele leven last met mijn knieën. Ik heb zelf een oefening gehad om me spier wat aan te sterken. Handdoek onder je knie leggen (een dikke badhanddoek opgerold) en dan je knie 500x strekken. Dit in ieder geval eenmaal daags, liefst nog vaker. Misschien helpt het bij jou ook?

Je zal de spieren in je gehele been, van boven naar beneden goed moeten trainen. Als je sterkere spieren in je bovenbeen hebt en in je kuit, ondersteun je het kniegewricht veel meer, en belast je die daarmee dus minder. Je kunt squad oefeningen doen, of lunches. De leg press in de sportschool en alle andere apparaten voor je benen zijn ook uitermate geschikt, met inachtneming van je knieén natuurlijk. http://sport.infonu.nl/sportieve-activiteiten/42548-8-fitness-oefeningen-voor-thuis.html http://www.optimaalsporten.nl/thuis-fitness/oefeningen-benen-voor-thuis.asp

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100