Hoe motiveer je het beste een prijsvraag? Z'n vraag als: Waarom wil jij deze prijs winnen?

Ik vraag me af waar de jury van deze prijsvraag voor valt en wat het beste uitpakt. In wat voor vorm je het beste je motivatie kunt doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Meestal werkt een motivatie het beste als je er iemand anders een plezier mee doet en als die ander het om een of andere reden 'heel erg verdient', bijvoorbeeld 'Als ik deze fantastische kaartjes voor Lowlands win, ga ik samen met mijn vriendin die het afgelopen jaar de hele tijd voor haar zieke moeder heeft gezorgd'. Niet te sentimenteel, maar een beetje klef mag het best zijn. Als het alleen voor jezelf is, moet je aangeven waarom jij al tijden smacht naar deze prachtige prijs, of waarom jij hem meer verdient dan al die anderen die meedoen. Als je dat te klef vindt, kun je ook een grappig verhaal verzinnen dat ZO over de top is, dat de jury er wel om moet lachen.

"omdat ik het gewoon héél graag wil!"

Bekijk het vanuit de kant van de jury. De prijsvraag is ongetwijfeld bedoeld voor een of ander goed doel. Als je een motivatie kunt vinden die in dit goede doel past, dan heb je meer kans. Wat dat dan precies is, is natuurlijk helemaal afhankelijk van het goede doel waarom het gaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100