wetsuit, begrijp ik wat het doet, en is het iets voor zee roeiwedstijd?

Ik heb op internet het een en ander gelezen over wetsuits.
Namelijk zag ik er 1 voor 30 euro in het foldertje van de lidl staan, oke echte topkwaliteit kan ik hier niet van verwachten.
Maar ik wil weten of ik het begrijp wat het is/doet en daarna heb ik 1 vraag.

Als ik het goed begrijp: is een wetsuit een "pak" wat je aantrekt, wat vaak gebruikt word bij surfen enzo.
Als je het water in gaat komt er een dun laagje water tussen je suit en je lichaam, wat door je lichaam snel opwarmt en vervolgens je daardoor warm blijft in het water, doordat dit een isolerend laagje vormd.

Klopt dit?

En dan nog een vraag.....ik wil hem aanschaffen voor een aantal zee wedstrijden en trianingen (vletroeien) die ik binnenkort heb.
Wat ik nog wil weten dus....als ik hierbij voor de wedstrijd met wetsuit even de zee in loop, en er zo water in komt.
Blijft dit water er dan ook tussen als ik de zee weer uit loop, en vervolgens richting start ga en dergelijke?

Waarom wil ik een wetsuit gebruiken? de vlet moet het water ingeduwd worden bij de start en we staan dus flink diep in het water eer we aan boord gaan.
IK hoop dat ik duidelijk ben, en anders hoor ik het wel, dan geef ik een toevoeging!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Zoals ze in het engels zeggen: you couldn't be more right. En als je een wetsuit gaat kopen, KOOP O'NEILL! Dit merk heeft de wetsuit uitgevonden(Jack o'neill) en maakt de enige echt goede wetsuits. Het kost ietsje meer maar dan heb je ook wat en als je het weer verkoopt heb je procentueel minder waarde verlies.

Je hebt inderdaad gelijk, een gpedkope wetsuit werkt gewoon prima, probeer wel ongeveer 3mm dikke boven en onderlichaam versie aan te schaffen anders koel je alsnog snel af. Als het echt koud is kan je ook een nierband ( kidney belt) om je heup doen. Vooral op zee houdt dit je veel warmer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100