Waarom bestaat de 'klapskeeler' niet?

We kennen natuurlijk allemaal de klapschaats en weten ook dat je daarmee harder gaat. Maar waarom heeft nooit iemand een klapskeeler gemaakt? Komt dat door het feit dat je bij schaatsen een ijzer onder je schoen hebt hen bij skeeleren niet? Of heeft nog nooit iemand het bedacht?
Of natuurlijk iets heel anders.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De klapskeeler is bij skeeleren geen alternatief. Dat is omdat ten eerste de constructie te zwaar zou worden. Een skeler heeft 4 wieltjes met daarom heen een frame. Dit is qua gewicht al heel anders dan alleen een smal ijzer, zoals bij de klapschaats. Verder is de techniek bij skeeleren anders dan bij het ijsschaatsen. Zo wordt er gebruik gemaakt van dubble pushen bij de afzet. Dit is bij de klapskeeler niet mogelijk. Ook is de slag veel korter dan op ijs. Puur omdat de straat veel onregelmatiger is, dan een vlakke kunstijsvloer.

De klapskeeler bestaat wél. Op onderstaand forum zie je ook voorbeelden van een klapskeeler. motivatie omtrent het niet bestaan (gezien je vraag) is niet relevant. http://forum.fok.nl/topic/679808/6/25

Bronnen:
google

Er is geen voordeel met wieltjes op de weg, en dat is er natuurlijk wel met ijzers op het ijs.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100