hoe kunnen mensen veel sneller sprinten dan andere ? En hoe wordt je sneller ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik ben 14 en loop de halve marathon. Ik ben ook goed in sprinten. Ik train namelijk 4 x per week en 1 x sprint

de bouw van je lichaam, je hebt 2 soorten: sprinters en lange afstandlopers

De anatomie van elk mens is anders. Waarom is een hardloper over het algemeen mager en een worstelaar groot en dik. Als je de lichaamsbouw van een sprinter/hardloper hebt wordt je door te trainen beter en sneller.

Meestal is het gewoon jaar in jaar uit intensieve training, hoe sneller je spieren kunnen samentrekken, hoe sneller je bent.

je sprint op oefenen. ik ben 13 en ik oefen ongeveer 1 keer per dag 100m om het bij te houden. dan ga je steeds omhoog!

Vaak is het type van spiercellen een indicatie of je een sprinter met explosief vermogen bent of een langeafstandloper met duurvermogen. Je hebt mensen met langgerekte spiercellen voor duurloop en kortere spiercellen voor explosieve inspanning. Dat ontdek je tijdens het trainen. Vaak begin je in de jeugd met verschillende hardloopdisciplines en een goede trainer ontdekt dan jouw talent en mogelijk voel je dit zelf ook. Het allerbelangrijkst is dat het leuk blijft..

Je moet het in je hebben dat je hard kan rennen of lang kan rennen. Alleen trainen helpt ook heel veel. En ook conditietrainingen moet je niet overslaan.

Je kan sneller korte afstanden sprinten, door looptraining, In het begin moet je gewoon korte stapjes zetten, dan maak je vaart, en ga je harder. Dat heb ik geleerd bij looptraining bij voetbal. Veel trainen, en een goede conditie helpt ook mee.

Meestal komt dat doordat ze trainen. Het hoeft niet specifiek sprinten te zijn, maar als je bijv. op voetballen zit, waarbij je veel moet sprinten, heb je waarschijnlijk meer conditie en kun je dus ook sneller sprinten.

doping helaas zoveel voorbeelden ik doel dan op de zgn toppers ligt wat mij betreft gelijk aan de prestaties van wielrenners.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100