Is het verstandig om krachttraining te doen als je nog spierpijn hebt van de vorige keer?

De vorige keer was 4 dagen geleden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt wel trainen, alleen zal je training lichter moeten zijn omdat je nog niet hersteld bent van de vorige training. Denk er aan dat je met training alleen krachtopbouw krijgt als je lichaam de kans krijgt volledig te herstellen van de inspanning. Te veel trainen kan "overtraining" opleveren en daarmee dus kracht/conditie verlies. Echter, beweging helpt wel om je herstel sneller te maken. Aanrader is dus om iets van cardiotraining zonder gewichten (of hele lichte)

verstandig is het niet, je kan beter wachten tot het over is, als je nu nog spierpijn hebt, is een teken dat je vorige keer echt te ver bent gegaan. je spieren kunnen verzuren.. wat helpt nu als je nog last hebt, wat spierbalsem gebruiken ...

Ja, bewegingen maken ZONDER gewichten, en in een lage frequentie helpt om de zure afvalstoffen uit je spieren af te voeren. Zo herstel je sneller.

dat is best mogelijk, zorg wel dat je goed warm bent voor je gaat beginnen en begin wat lichter tot je je goed voelt dan kan je steeds wat zwaarder gaan....het is wel belangrijk dat je naar je lichaam luistert.

De mate van spierpijn is voor iedereen anders, maar ben je beperkt geworden in je laten en doen, dan zou ik morgen gaan trainen. Ik bedoel, kom je als een houten plank uit bed en heb je het gevoel alsof alles je zeer doet wanneer jezelfs met je ogen knippert, dan zou ik morgen maar gaan. Zoniet dan kun je gewoon gaan trainen met een goede warming up. En de volgende keer een cooling down doen. Dat scheelt echt om je afvalstoffen te verwijderen uit je lichaam die later mede verantwoordelijk zijn voor die spierpijn. Ook na het sporten een warme douche nemen! En water drinken. Succes ermee.

Volgens mijn fysio kan het in de meeste gevallen geen kwaad om met spierpijn door te gaan met oefeningen/trainen. Mits je het beheerst doet. In de meeste gevallen helpt het sneller voor het herstel.

Verstandig is het te luisteren naar je lichaam.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100