Geldt buitenspel alleen maar voor dat blok voor het doel, of voor die hele denkbeeldige lijn die ze laten zien bij het WK?

Ik ben het een beetje aan het volgens nu, en was net 4 man buitenspel. Wat dat betekent weet ik wel, maar geldt dat alleen voor dat blok voor het doel of ook daarbuiten/daarnaast?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het geldt voor het gebied na de hele denkbeeldige lijn, dus het donkere gedeelte. Niet alleen voor het blok bij het doel.

Geldt ook voor daarbuiten en daarnaast. Het blok dat je bedoelt is het doelgebied. Dat bevindt zich op 5 meter van de achterlijn. Het enige dat hier geldt is dat hierbinnen de keeper niet mag worden aangevallen en op de hoekpunten van het gebied mag via een achterbal de bal weer in het spel worden gebracht. Toegevoegd na 8 minuten: Even voor de duidelijkheid, dit geldt voor je laatste vraag. Het antwoord op de eerste vraag is hieronder prima uitgelegd.

buitenspel geld van de middenlijn tot de achterlijn .

Buitenspel geld inderdaad van de middenlijn tot de achterlijn van de tegenpartij. Zolang een bal word aangeraakt door 'jouw' team en een man van 'jouw' team staat achter de verdediging, is het buitenspel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100