Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom spelen we met voetbal nooit meer met een klassieke witte bal met zwarte vlakken?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Voetbal
2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Geheel onderhavig aan innovatie, net als de kicksen, vaste noppen, afschroefbare noppen, reliëf, potsierlijke kicksen, enfin bedenk het maar en het wordt gedaan.
Dus ook de van oorsprong zwaar lederen bal ( bruin ) die zich vol zoog met water en daardoor loodzwaar werd met een regenbui, pijn aan je knikker als je die tegen je appel kreeg. Daarna de bal opgebouwd uit gestikte wit zwarte vlakjes, lichter materiaal, mooiere logo's, tot echte kunstwerken die er mooi uitzien en ook mooi zwabberen :)

Ik heb leren voetballen met die bruine knikker, de eerste keren dat ik tegen een zwart wit geruite bal trapte, schoot ie ook twaalf meter over. Had de keeper ook te mekkeren over het zwabber-effect.

Alles moet mooier, gelikter, lichter.

Denk en durf zelfs te beweren dat indien vandaag de bruine lederen bal weer teruggehaald gaat worden en ingezet wordt als wedstrijdbal in de kwart - halve - en finale, er heel verrassende dingen gebeuren. Maar datzelfde geldt dus ook voor het schoeisel :)

Dus, innovatie, sponsoring, commercie.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

De "klassieke" bal is natuurlijk een bruine leren knikker. Sindsdien is deze steeds verbeterd waarbij zwart wit geblokt niet meer dan een geupdate versie was. Techniek van nu staat veel geavanceerdere patronen toe op de bal en daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt. Criterium blijft onderscheidend vermogen in dubbel opzicht. (op t veld en commercieel)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding