Is het toegestaan om recreatief te voetballen op een veld van een vereniging waar je geen lid bent?

Ik wil graag individueel een keer extra trainen om beter te worden maar kan ik dit zomaar doen op een voetbalveld bij een vereniging waar ik geen lid ben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het veld van een vereniging is in eigendom of onder huur en dus "privéterrein". Als het gaat om een trainingsveld dat aan alle zijden toegankelijk is zal niemand je daar over aanspreken Toch is het verstandiger om een keer het clubhuis binnen te lopen en om toestemming te vragen.

Nee dat mag niet. Om gebruik te maken van een voetbalveld dat behoort bij een vereniging moet je eerst LID worden. Dan betaal je contributie en daarna ben je een van de mensen die wel op het veld mogen komen laat staan voetballen. Waarom moet je betalen? Omdat er onderhoud gepleegd moet worden aan clubhuis en zeker ook aan de velden - gras maaien bv -. Er zijn veel vrijwilligers bij een club maar er zijn altijd rekeningen die betaald moeten worden, zoals gas/elektriciteit, huur etc.

Nee, in principe niet, veel voetbalvelden zullen privéterrein zijn. Je overtreedt dan dus artikel 461. http://www.wetboek-online.nl/wet/Wetboek%20van%20Strafrecht/461.html Artikel 461 Hij die, zonder daartoe gerechtigd te zijn, zich op eens anders grond waarvan de toegang op een voor hem blijkbare wijze door de rechthebbende is verboden, bevindt of daar vee laat lopen, wordt gestraft met geldboete van de eerste categorie. Wat je kan doen is toestemming vragen van de eigenaar/beheerder (in dit geval dus waarschijnlijk de vereniging). Als die het prima vinden zolang je er geen zooitje van maakt, of het steeds even meldt is er niks aan de hand.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100