Waarom kwam Nederland in het WK in de finale. en in de EK halen ze het eerste ronde niet?Hoe kan dat?

Vorige keer kwam nederland in de finale van het wk. en dit jaar is het ek. en nu komen ze niet eens verder dan het eerste ronde? hoe kan dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op het WK was de formatie en de stijl waarin Nederland speelde nog vernieuwend. Nu is alles door elke tegenstander volledig geanalyseerd. Ook elke speler zoals o.a. Robben zijn volledig geanalyseerd en dus is er makkelijker op in te spelen. Ook het bovenstaande antwoord dat de Ego's zijn toegenomen spelen mee. Samenspel was er niet meer. Men dacht ook te makkelijk over de tegenstander. Als je bijvoorbeeld de wedstrijd ziet tegen Duitsland dan zie je Nederland niet alleen verliezen, maar vernederd worden. Landen zoals Ierland stonden met 4-0 achter en gingen nog jagen voor een doelpunt. Dit jagen deed Nederland alleen in de eerste 15 minuten...en tja als je moe wordt en er zijn nog 75 minuten te gaan.... Hopelijk heeft de KNVB nu dit als teken genomen dat er zaken veranderd moeten worden.

De spelers van het Nederlands elftal zijn gegroeid, d.w.z. hun ego's zijn dat. Ze wanen zich allemaal godjes, die menen het beter te weten dan een ander. Daardoor was echt samenspel niet mogelijk.

Inderdaad: Ego's. Zoals ik één van de trainers heb horen opmerken bij Studio Voetbal: In Zuid-Afrika had je enkele opperhoofden en heel veel indiaantjes, nu hadden ze vele opperhoofden en maar erg weinig indiaantjes. Iedereen vond dat hij recht had om te spelen omdat hij in een grote competitie bij een grote club speelt blablabla. Allemaal ego'tjes. Nu ik toch over Studio Voetbal praat, daar hadden ze ook een leuk statistiekje over wat er met landen gebeurt op een EK nadat ze 2e zijn geworden (bij sommige landen heb ik de 3e plek gepakt, omdat de 2e plek een niet Europees land betrof): 2010 2e Nederland EK: 1e ronde eruit, 0 punten 2006 2e Frankrijk EK: 1e ronde eruit, 1 punt 2002 2e Duitsland EK: 1e ronde eruit, 2 punten 1998 3e Kroatie, EK Niet gekwalificeerd 1994 3e Zweden EK: Niet gekwalificeerd 1990 Italie 3e, Engeland 4e: EK: Italie niet gewalificeerd, engeland 1e ronde eruit, 2 punten 1986 2e Duitsland EK: halve finale 1982 2e Duitsland EK: 1e ronde eruit, derde in groep 1978 2e Nederland EK: 1e ronde eruit, derde in groep 1974 2e Nederland EK: Na 1 wedstrijd eruit 1970 2e Italie EK: Niet gekwalificeerd 1966 2e Duitsland EK: Niet gekwalificeerd 1962 2e TsjechoSlowakije EK: Niet gekwalificeerd 1958 2e Zweden EK: Niet gekwalificeerd Kortom: Nederland is niet het eerste land dat dit overkomt. Waarschijnlijk speelt zelfoverschatting / onderschatting van de tegenstanders hier dan ook een grote rol.

Ten eerste zijn ze ook weer wat ouder, dat heeft natuurlijk niet heel veel invloed maar toch. Ook was de sfeer niet zo goed en gingen ze ego-en zoals de anderen al zeiden. Veel goede spelers hadden een minder seizoen gespeeld, de een had een blessure en de ander zat de hele tijd op de bank. Sommigen hadden ook gewoon hun seizoen niet. Het was echt een zeer lastige poule waar we in zaten. Dit alles heeft er helaas voor gezorgd dat we de eerste ronde niet door zijn gekomen...

Omdat ze slecht voetbalden.

Er zaten nieuwe spelers tussen. Ze hebben niet genoeg getraind, waardoor ze niet goed op elkaar ingespeeld waren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100