Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is het doelpunt dat België tegen Nederland scoorde voorafgaand aan de WK van !974 door de scheidsrechter terecht of niet terecht afgekeurd?

Als de scheidsrechter dat doelpunt had goedgekeurd vlak voor het eindsignaal had België in plaats van Nederland het WK van 1974 mogen spelen. Dan had Nederland het succesvolle totaalvoetbal niet kunnen spelen.

Toegevoegd na 2 minuten:
!974 moet uiteraard zijn 1974.

11 jaar geleden
in: Voetbal
1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Tja daar kun je kort en lang over discussiëren en als het afgekeurd was had Nederland ook wel totaalvoetbal kunnen spelen maar niet tijdens het WK van 1974.

In de bron staan ook reacties waaronder: "Het gaat hier om het doelpunt van de Belgen in 1973 tegen Oranje. Destijds gold de regel dat als een speler van de aanvallende partij gelijk stond met een speler van de verdedigende partij er sprake is van buitenspel. De videobeelden kunnen uitsluitsel geven of dit het geval is." Het is millimeterwerk en echt niet ontzettend duidelijk dat ze niet buitenspel stonden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding