Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe zit het precies met contracten voor voetballers van 16 jaar ?

Bijv. Labyad gaat bij PSV weg omdat zn contract niet rechtsgeldig is omdat ie op zn 16e een contract voor meer dan 2jaar had getekend.

Maar vervolgens lees ik ook dat PSV bakkali (ook 16) een contract voor 3jaar heeft voorgeschoteld .

Hoe zit dit nou ...

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Voetbal
5.4K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

In het geval van Bakkali is het zo dat spelers bij hun eerste contract (vanaf 16) maximaal voor 3 jaar kunnen tekenen. In het geval van Labyad is het volgens PSV zo dat hij op zijn 16e een contract voor 2 jaar heeft getekend, met een optie voor nog 2 jaar (indien hij een bepaald aantal wedstrijden zou spelen). Volgens PSV is dit gewoon geldig, terwijl Labyad (en Sporting, zijn wellicht toekomstige werkgever) beweren dat dit contract niet rechtsgeldig is; hij heeft immers voor 2+2=4 jaar getekend, en dat mag niet.

Ik vermoed dat dit nog wel een staartje krijgt en een rechtszaak zal gaan bepalen wie gelijk heeft.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Volgens de reglementen Betaald Voetbal van de KNVB mag een Betaald voetbal organisatie spelers onder de 18 geen contract mag aanbieden langer dan 3 jaar. Ieder contract waarin een langere periode word overeengekomen is niet geldig en kan dus nietig worden verklaard. dit betekent dus dat Labyad mag vertrekken omdat zijn contract een langere duur heeft dan omschreven volgens de reglementen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding