waarom lopen de wisselsspelers bij de voetbalwedstrijd tussen sparta en emmen warm aan de kant van de grensrechter?

Ik zit de wedstrijd sparta - emmen te kijken en het viel me op dat 2 wissel spelers die warmliepen dat ze dat deden aan de kant van de lijnrechter. Is dat niet vervelend voor de grensrechter en waarom lopen ze niet aan de andere kant? Is daar een regel voor? Dus waarin lopen ze aan de kant van de grensrechter warm? En niet aan de andere kant. Alvast bedankt voor een antwoord

Weet jij het antwoord?

/2500

Wisselspelers lopen warm langs de zijlijn, niet langs de achterlijn, want dan kan een keeper afgeleid raken of kan het spel anderszins afgeleid worden. Misschien heb je het niet helemaal goed gezien, maar aan allebei de zijlijnen lopen grensrechters en dan is het uiteraard logischer dat ze aan de kant van hun dug-out (spelersbank) warmlopen, zodat ze na het warmlopen de instructies van de coach kunnen aanhoren en direct het veld ingaan.

Volgens mijn trainer moest achter de grensrechter warmlopen omdat de scheids beter kon zien dat ik niet meedeed aan het spel. Ik weet niet of dit waar is, maar hij zal het niet voor niets hebben gezegd.

Bronnen:
Ervaring

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100