Kan een scheidsrechter van een voetbalwedstrijd ook geschorst worden voor een wedstrijd als hij een grote fout heeft gemaakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, bij grote fouten krijgen ze een schorsing in hogere klasse, daardoor zullen ze een klasse lager moeten fluiten.

jazekers beslissingen worden door de knvb gedaan.

Officieel wordt deze nooit geschorst. Wel gebeurt het regelmatig dat ze een week later een duel in een lagere klasse moeten leiden. In een incidenteel geval "worden de scheidsrechters in bescherming genomen" en worden ze even een weekje met rust gelaten, maar officieel wordt dat dan geen schorsing genoemd. Toegevoegd na 2 minuten: Leuk voorbeeldje hier in deze tekst: "De technische commissie verwijt hen niks, zo stelt de voetbalbond, maar vindt het verstandiger hen even in de luwte te plaatsen. Tsja. Scheidsrechter van Boekel en zijn assistent Van de Ven zijn dus gewoon geschorst vanwege hun kolossale blunder tijdens Ajax - Heracles." http://www.endandit.nl/sport/050211061/knvb-schorst-scheidsrechter-wegens-blunder-ajax

Je doelt zeker op Blom, tijdens PSV-Twente? Denk in dat geval niet. In theorie zou dit wel kunnen. De KNVB kan beslissen, als een scheidsrechter vaker grote fouten heeft gemaakt, de scheidsrechter te schorsen. Dus Ja, dat kan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100