Als we de gewonnen medailles vergelijken met het aantal inwonders van de landen, zou Nederland dan niet op een hogere plaats komen dan de 10e?

Eigenlijk zouden we het aantal medailles moeten delen op het aantal inwoners om een duidelijk beeld te krijgen hoe sportief de bewoners van het land zijn.
Weet iemand of er misschien een lijst bestaat waarop dit is uitgerekend?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja die lijst bestaat, weet alleen niet of ie helemaal accuraat is. http://www.olympischespeleninfo.nl/olympische-zomer-spelen-medaille-spiegel.html In de kaders aan de zijkant kun je alle info oproepen omtrent medailles zomer- winter en totaal.

volgens mij is er wel zo'n lijst. Maar wat je zegt klopt natuurlijk niet, aangezien je ook moet kijken naar de mogelijkheden binnen een land om topsport te beoefenen. Daarnaast zit er ook een gedeelte geluk/toeval binnen een sport, wat betreft medailles winnen(kijk maar naar de 10 km schaatsen heren). Het is niet altijd zo dat de beste ook een gouden medaille wint: dat heet de 'mystiek' van de olympische spelen. Maar als je toch over totaal medailles nadenkt, denk hier maar eens over na: Nederland heeft de 100e gouden medaille gewonnen op alle spelen totaal(zomer en winter). Noorwegen heeft ook de 100e gouden medaille gewonnen, maar dan alleen op de winterspelen. Dat land heeft 'maar' 4,5 miljoen inwoners.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100