Wat is transparant PU, en is dit geschikt materiaal voor skates wieltjes?

Ik heb skates gevonden die mij wel goed lijken, maar de uitleg van de wieltjes snap ik niet. Er staat: "Transparante PU wielen" Ik heb geen flauw idee wat dat is. Is het kunststof? Is het hard, of is het een soort rubber?
Ik wil geen hardplastic wieltjes namelijk. En zijn dit goede skates voor iemand die ze +- 1 keer in de 14 dagen gebruikt? "INLINE SKATES NANO SENIOR ZWART MAAT 43"

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Transparante PU is transparante poly urethaan. Het is een copolymeer die je zowel in een harde als zachte variant hebt. Het is zeer slijtvast. De harde segmenten op zich hebben de neiging te kristalliseren en een hard en bros materiaal te vormen. De zachte segmenten zouden los bekeken juist een zachte stroperige vloeistof geven. De innige combinatie van de twee in het copolymeer zorgt ervoor dat deze stof de beste eigenschappen van beide in zich verenigt. PU kan tegelijkertijd buigzaam en toch sterk en slijtvast zijn. Bovendien kan door de keuze van de lengte(verdeling) zowel zacht als hard (het aantal -NCO- of -OH-groepen per molecuul) de eigenschappen van het materiaal binnen ruime grenzen aangepast worden. Ik vermoed dat het een slijtvaste variant is die niet "plastic-achtig" hard is gezien dat ook erg veel geluid geeft en niet een soepele rolgang geeft. Het zal waarschijnlijk een zachtere geluidlozere variant zijn.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Polyurethaan

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100