Hoe kan het opgespoten water op een 'ijsbaan' blijven staan, wanneer het nog niet vriest?

Bij een parkeerterrein bij ons in de buurt hebben ze water gespoten, zodat er een ijsbaan ontstaat als het gevroren heeft. Het wachten is op de vorst en er staat dus nu al een aantal weken water. Het water loopt niet weg, hoe kan dat? Als er steeds water bij gespoten zou worden, zou je toch verwachten dat het gewoon alle kanten op weg loopt en de grond in gaat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien zit er een kleine holling in die parkeerplaats. Als dat het geval is, blijft het water al makkelijk op zijn plaats.

Op parkeerterreinen die in de winter als ijsbaan worden gebruikt, kan met de afvoer van het regenwater, van het parkeerterrein zelf, afsluiten, hierdoor kan het water, dat op de waterdichte parkeerterrein staat, niet meer weglopen. Meestal vult de plaatselijke brandweer het parkeerterrein met water. Deze dunne laag water kan in een vorstperiode gemakkelijk bevriezen.

Heb ik van de week uitgezocht: de aanvoerpomp en de afvoerpomp staan beide uit. Als de grond verzadigd is, neemt'ie geen water meer op. That's it! Bron: pap is ijsbaanvrijwilliger

Er is onder de tegels landbouwfolie verwerkt. Dat heeft als 2e voordeel dat onkruid niet kan wortelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100