Hoe kan ik zo snel mogelijk weer sterk worden?

de ijsbaan is gister geopend, en ik kwam er wel achter dat ik echt te weinig heb gedaan de zomer. hoe kan ik zo snel mogelijk meer spieren trainen of heb ik daar echt wel even voor nodig? ik moet nu meteen 5x achter elkaar schaatsen maar het lukt echt niet omdat ik gewoon niet sterk genoeg ben nu. iemand tips om dit snel weer op het oude niveau te krijgen?

Toegevoegd na 9 minuten:
ik ben een meisje van 16, als dat belangrijk is, ik schaats niet bijzonder goed ofzo rustig aan doen zou kunnen maar de trainingen zijn best zwaar, ik zou het rustig aan kunnen doen maar dat is erg vervelend en ik wil graag zo snel mogelijk weer mijn oude niveau bereiken..

Weet jij het antwoord?

/2500

Je praat over spierkracht, maar ik denk dat je er meer aan hebt om je conditie op te bouwen. Je kunt bijv. naast je schaats trainingen om de dag buiten gaan hardlopen of naar een sportschool toegaan en om een conditietraining te volgen.

Hangt er vanaf wat voor afstanden je schaatst. Als het lange afstanden zijn moet je je conditie opbouwen. Dit doe je door lange rustige trainingen te doen op bijvoorbeeld de fiets (goede alternatieve training). Maar als het korte afstanden zijn, moet je aan je snelheid werken. Je kan bijvoorbeeld korte herhalingen in een hoog tempo doen.

Krachttraining is de enige manier, om je spieren sterk te maken. Je kunt kracht en conditietraining prima combineren hoor. Je kunt in eerste instantie de focus even leggen op het krachthonk, en de conditie als bijzaak houden, tot je weer op krachten bent, en weer balans kunt brengen in je training. Ik vond een handige site, waar schema's opstaan, ook voor schaatsers. Misschien heb je er wat aan. Veel succes! http://www.bostraining.nl/kracht-conditietraining/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100