Hebben de auto's in de formule 1 allemaal hetzelfde vermogen?

Ik heb weleens gehoord dat sommige auto's grotere vermogens (pk's?) hebben dan andere. Is dat juist? Zo ja, is dat geen oneerlijke strijd dan? Een tour de france rijden met een motortje mag toch ook niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee beslist niet. Team Mercedes met hun eigen Mercedes motoren domineren nu de strijd. (Red Bull rijdt met TAG Heuer/Renault) http://www.autoblog.nl/nieuws/dit-is-het-pk-verschil-tussen-red-bull-en-mercedes-89476 De mannen van Renault/TAG Heuer hebben in kaart gebracht hoeveel pk's hun krachtbron achterloopt op het oppermachtige Mercedes-blok. Ook zo benieuwd? Teambaas Christian Horner heeft uit de doeken gedaan dat het gat tussen de Mercedes- en de Renaultmotor zo’n 35 kW bedraagt. Een simpel rekensommetje leert dat de gap uitdrukt in pk’s neerkomt op ongeveer 47 paarden. Op een totaal van ergens rond de 900 stuks lijkt dat geen enorme marge, maar toch is het dat wel. Zeker als je de snelheid van de Silberpfeile op de rechte stukken in acht neemt. Helaas voor de fans van Max en Daniel komen er dit jaar geen updates meer voor de TAG Heuer-motor. De mannen van Renault focussen zich namelijk op 2017 en dus hoeven we geen pk-sprongen te verwachten zoals in Monaco (Ricciardo) of Montréal (Verstappen). Jammer, want we hoopten op een mooie upgrade voor de GP van Japan. Over eerlijk: Iedereen heeft gelijke regels om een motor te bouwen en een chassis te ontwikkelen. In de regel komt het er dus op neer welk team het beste zijn zaken voor elkaar heeft, dat is dus in veel mindere mate de beste coureur aantrekken (hoewel dat net een plekje kan schelen), maar veel meer een constructeurs en ontwerpwedstrijd. Of een kwestie van geld. Je kan ook een motor kopen van de best presterende F1-motorbouwer dat jaar en miljoenen steken in een beter chassis, dat heeft Red Bull gedaan en dit jaar weer geprobeerd echter dit jaar is de Mercedesmotor niet te evenaren. Gecombineerd met de betere coureurs die ze daardoor makkelijk aan kunnen kopen is het gewoon 1 en 2 rijden, zelfs als de Mercedescoureurs elkaar van de baan af rijden hier en daar lukt het ze nog. Je ziet dus naast de coureursstand ook de constructeursstand. http://www.bbc.com/sport/formula1/drivers-world-championship/standings Als Max het hele jaar Red Bull had gereden was deze 3de of 4de en had je precies kunnen zien dat Mercedes 1 en 2 pakt, Red Bull 3 en 4 en Ferrari 5 en 6. Team(motor+chassis) is belangrijker dan coureur.

blijkbaar niet:Grofweg moet een Formule 1-motor aan vier voorwaarden voldoen: Hij moet over zo veel mogelijk paardenkrachten beschikken, hij moet betrouwbaar zijn, hij moet een soepel karakter hebben tijdens het rijden (driveability) en hij moet zuinig zijn. Sinds de introductie van de hybridemotoren in 2014 is er maar één fabrikant die dat goed voor elkaar heeft: Mercedes-Benz. De krachtbron van Mercedes lag zeker in 2014 een straatlengte voor op die van Renault en Ferrari. Ook Honda, dat er in 2015 bij kwam, kan de Mercedes-motor niet benaderen. Sinds bleek dat de Mercedes-motor zo oppermachtig is, doet de concurrentie er alles aan om in te lopen.

Bronnen:
http://www.nu.nl/weekend/4290301/f1-dummie...

Nee, het vermogen is niet van alle auto's gelijk. Dit wordt ook gezegd in de interviews. Red bull komt vermogen tekort op Mercedes. Er worden eisen gesteld aan het aantal cilinders, de banden, etc. etc. Waar het aan het einde van het liedje op aan komt, is voornamelijk de afstellingen (voornamelijk software-matig) en uiteraard het inzicht en de kunde van de coureur.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100