Waarom gebruiken niet alle formule-1 auto's dezelfde banden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ze gebruiken allemaal va het zelfde merk,alleen ze rijden op een harde of zachte band,ook deze moeten ze in de race allebij een keer gebruikt hebben

Als de verschillen in materiaal wegneemt en iedereen met dezelfde banden (en auto?) laat rijden, is al een groot deel van het wedstrijdelement eraf. Vaak zijn fabrikanten van auto's en autobanden sponsor van Formule-1. Die willen dus met hun eigen banden rijden. Bij andere sporten gebruiken sporters ook materiaal van eigen keuze en merk.

In principe worden die wel gebruikt. Iedereen rijdt met banden van Pirelli, dat op dit moment de leveranciers is binnen de F1. Vervolgens heeft Pirelli aan alle teams verschillende mogelijkheden geboden, zoals "soft, hard, medium, rain". Daarnaast moeten de coureurs ook rekening houden met diverse regelementen. Tijdens een droge race is de coureur bv. verplicht om minimaal 1x met hard tyres en 1x met soft tyres ter verschijnen. Je ziet dus dat uiteindelijk alle teams de beschikking hebben over dezelfde banden, alleen is niet altijd de volgorde waarin de banden gebruikt worden door de teams, hetzelfde. Toegevoegd na 1 minuut: Er wordt momenteel al gefluisterd dat er volgend seizoen weer 2 bandenleveranciers zullen zijn in de Formule 1.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100