hoe krijg je een rubiks goed in elkaar zonder stickers te verplaasten enz. ??

ik wil mijn rubiks goed hebbben maar mij lukken maar 2 vlakken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Daar zijn draaiformules voor. Vast wel te vinden op internet. Toegevoegd na 1 uur: De kunst is om ze uit je hoofd te leren. Ik heb ze meer dan 20 jaar geleden geleerd en soms jaren de kubus niet aangeraakt, maar na een paar keer proberen lukt het me toch weer de kubus goed te krijgen.

De instructies op een van deze sites volgen: http://rubik.tormentil.nl/ http://nl.wikibooks.org/wiki/Hoe_een_Rubiks_kubus_op_te_lossen http://hobby-en-overige.infonu.nl/spellen/17871-rubiks-kubus-oplossen.html http://solvethecube.110mb.com/simple_solution_dutch.html http://thearufam.brinkster.net/cube/yy/index_nl.html

http://www.rubikssolver.com/

Een schroevendraaier tussen de de blokjes, een beetje wrikken, en dan kan je de steentjes eruit halen. Je houdt dan een kruis over, dat je weer kan vullen met de blokjes, maar dan op de juiste manier.

2 vlakken... dat is best heel knap... de volgende stap is alle vlakken, want 3 vlakken kan meen ik helemaal niet. Je begint met 1 vlak met een ring... die ring zit aan de rand vast, en moet matchen met de kleuren van het middelste vlakje. Vandaar uit moet je met de formules (zie bovenstaande antwoorden) de middelste ring maken, dan bovenop het middenkruis op de juiste positie zetten, daarna op juiste kleur draaien, dan de hoeken op de juiste positie draaien en als laatste die ook op de juiste kleur draaien. Stap voor stap dus. Niet vlak voor vlak!

Via youtube! Rubiks Kubus for dummy's! Een super uitleg en je hebt hem zo in elkaar! Succes ermee;)

Je moet bepaalde algoritmes kennen. Mij lukt het om met bepaalde algoritmes die ik uit mijn hoofd heb geleerd de kubus in 1 minuut 37 op te lossen. Uiteraard geen wereldrecord, maar toch een vrij snelle methode als je als beginner de kubus toch binnen een redelijke tijd wil oplossen. De methode die ik hanteer duurt ongeveer 2 minuten en soms ook minder om de kubus op te lossen. Uiteraard hebben de speedcubers veel snellere methoden!

Gebruik op rubikskubus.nl op kijk eens op het kanaal Giorgio puzzels (een Nederlands kanaal) daar kun je het wel leren

Bronnen:
https://rubikskubus.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100