Zijn er bij Poker (online/casino) ooit 2 Royal Flushes geweest aan 1 tafel?

Met 150.000.000 spelers wereldwijd, vele miljarden handen gespeeld (online) vraag ik me af of het ooit gebeurd is :o) Zo ja, zou ik graag het "filmpje" zien.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het ligt aan het speltype dat gespeeld wordt. Een royal flush is 10-boer-vrouw-heer-aas van dezelfde soort. Om een royal flush te halen, heb je dus 5 kaarten nodig. Bij de meest gespeelde spelvorm van poker (texas hold'em) worden er 5 open kaarten gedeeld die alle spelers mogen gebruiken. Elke speler heeft zelf 2 kaarten in zijn hand. Bij deze situatie heb je als speler dus minstens 3 gedeelde kaarten nodig om een royal flush te behalen. Omdat er maar 5 liggen, is het onmogelijk om tegelijkertijd 2 verschillende royal flushes te hebben aan één tafel. Bij andere speltypes als 5card draw of stud, krijgt elke speler zelf 5 (of meer) kaarten in zijn hand en daardoor is er wel kans op meerdere royal flushes tegelijkertijd. Ik neem aan dat zoiets wel eens is voorgekomen, maar ik heb er geen bewijs voor. De mooiste pokerhand die ik op tv gezien heb was tijdens de WSOP2008 waar een speler all in ging en meteen gecalld werd. Speler een had four of a kind aces (4 azen, 2 in zijn hand, 2 op het bord), speler 2 won, met een royal flush...

Bronnen:
Ervaring met poker

Dat is niet mogelijk...Een royal flush is: 10-boer-vrouw-heer-aas van dezelfde kleur. Iemand anders kan wel een straight flush hebben en de ander een royal flush.

In theorie is dit niet onmogelijk... In de praktijk is dit een kans van "3 maal de wortel van -06" (aldus mijn Casio rekenmachine) Op Pokerinside heb ik zelf één keer een Royal Flush gehad in een toernooi. En die kans is 0,0000015... Een Straight Flush heb ik vaker gehad, ondanks een kans van 0,000014...

Even op Starbless voortbordurend. De kans om een royal flush 2 keer in een hand te hebben is het kwadraat van de kans (omdat de kans om een 'x' aantal keer een gebeurtenis in een hand gelijk is aan die kans tot de macht van 'x'). Ik heb van wikipedia dat de kans op een straight flush (waarvan de royal flush 1 type is) gelijk is aan 0,0000154. Het kwadraat hiervan is 2.3716E-10. De inverse van dit getal geeft de kans weer als een 1 op "iets" getal. In dit geval is dat: 1 op 4.220.000.000 (plus minus een beetje) Even relativerend. De kans dat iemand in de VS door bliksem wordt getroffen is 1 op 700.000. Dat betekent dat je eerder 6000 keer door bliksem wordt getroffen dan dat je 1 keer meemaakt dat er twee keer in een hand een royal flush getrokken wordt. We hebben het wel over onafhankelijke gebeurtenissen echter. Met andere woorden je zou een keer geluk kunnen hebben... Ik zou er echter niet op rekenen.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Lightning_strike
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_poker_hands

Een heeeeeeeeeeeeel kleine kans.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100