Wat is de officiële naam van mijn meestgebruikte schaak opening?

Ik kan nergens vinden wat de naam is van de schaak opening die ik het vaakst gebruik. Ik dacht altijd "de Italiaanse opening", maar die blijkt toch iets anders te zijn.
Dit is mijn meestgebruikte opening, ik zet het in schaaknotatie en ga ervan uit dat ik met wit speel en benoem de zetten van zwart niet, omdat die in feite niet uitmaken en per persoon anders zullen zijn:

1: e2-e4
2: Lf1-Ld3
3: Pg1-Pf3

Als er dan geen gevaar dreigt doe ik 0-0 en anders ontwijk ik eerst het gevaar en dan 0-0.

Weet iemand hoe deze opening heet, of is dit een "onbestaande" opening?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alle mogelijk openingen hebben namen, zolang er grootmeesters zijn die het gebruikt hebben en er mee gewonnen mee hebben. De openingen die leiden tot verlies zijn minder interessant en krijgen ook minder mooie namen. Jammer genoeg zet je de zetten van zwart er niet bij, want dat maakt heel veel uit. Ik ga er van uit dat zwart op een standaard manier reageert en dat de witte zetten er standaard manier zijn van reageren. Open basis van Zet 1, 2 en 3. Open. Want als zwart d5 speelt, dan ga ik die derde zet niet doen. Tot zet 2 heet het in het engels Tortoise Opening Hij staat in de boeken als een van de zwakkere openingen. Bij jouw zet 3 nog steeds afhankelijk van zwart. Dat heet C42 Russian Game (Petroff Defence) Laat ik het zo zeggen jou zet 2 is zeer ongebruikelijk. Een goede schaker zal deze opening wel bestuderen, vooral als die vaker tegen jouw schaakt. Om je uit je spel te halen zal zwart geen e7-e5 spelen als antwoord op jou eerste zet. Als zwart wel e7-e5 speelt, dan is het wel een redelijk goede opening. Maar nogmaals de namen zijn helemaal afhankelijk van wat zwart speelt. En ben maar vanuit gegaan van e5 en Pf6 voor zwart.

Deze opening (tot op deze drie zetten) heeft geen specifieke naam, in de schaakwereld wordt dit 'koningspion opening' genoemd naar de eerste zet. Zie http://www.365chess.com/opening.php?m=6&n=11522&ms=e4.e5.Bd3.Nf6.Nf3&ns=3.5.914.2877.11522

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100