Leuk bordspel voor 6 personen

Wie heeft er een tip voor een leuk bordspel om met 6 personen (gemiddelde leeftijd 30 jaar) te spelen? Het liefste een spel in de stijl van: Carcasonne, kolonisten van Catan, Ticket to ride Europe.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

écht leuk vind ik Alhambra! :-) (2-6 spelers) En er is natuurlijk altijd nog Cluedo ;-) Verder zijn ook erg leuk: marahadja en agricola.. maar helaas maar max. 5 spelers (zoals zoveel spellen)...

Monopoly, een klassieker die altijd leuk blijft.

Het altijd leuke RISK. (met opdrachten) Toegevoegd na 1 minuut: Of natuurlijk strippoker :D Toegevoegd na 4 minuten: Maar serieus: Risk voor gevorderden. Axis and Allies. Echt een heel vet spel. Kan alleen wel super lang duren. Wij speelden 1 spelletje van 15 uur, over twee dagen verspreid. Zoveel mogelijkheden echt heel tof.

Lijkt je eerst glaasje drinken en daarna glaasje draaien iets?

Hotel Party & Co

Ik houd niet zo van spelletjes, maar er is er één die ik heel leuk vind: Machiavelli. Eigenlijk is het geen bordspel, maar een kaartspel (met speciale kaarten). Ik noem het vooral omdat je iets zoekt in de stijl van kolonisten. Overeenkomst is namelijk dat het een leuke combinatie is van strategie en geluk. Bovendien is het ideaal om te spelen met 6 personen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Machiavelli_%...

Mens...., erger je niet. Een klassieker die nooit verveelt... Toegevoegd na 17 uur: Voor de twijfelaars: De originele uitvoering van het meest gespeelde spel! Wie kent het niet? Dé manier om regenachtige zondagmiddagen door te komen, al is Mens Erger Je Niet eigenlijk altíjd een vermakelijk spel. En denk erom als het niet gaat zoals je wilt: Mens, erger je niet! Het speelbord is tweezijdig bedrukt: een kant voor kleinere gezelschappen (tot 4 spelers), de andere kant voor grotere (tot 6 spelers) Inhoud: speelbord 24 houten pionnen 1 houten dobbelsteen

Kolonisten van Catan met de uitbreiding Steden & Ridders (maar dan moet je uiteraard ook de uitbreiding voor 5-6 spelers erbij halen). Daarnaast is Agricola ook zeker een aanrader.

Hollywood is geweldig om te spelen, interactief. Machiavelli is al eerder genoemd maar een echte klassieker. Colonisten van Caten het bordspel. 21en met als inzet rijstkorrels of luciferstokjes o.i.d.

Salaris, is ook een soort Momopoly, je krijgt dee meest gekke poststukken, hoge rekeningen, winst uit aandelen enz. Je moet dus proberen met je geld rond te komen.

Of het nog te koop is weet ik niet maar als je gewoon eens lekker melig wil lachen speel dan het "MAD"bordspel mad was vroeger een satirisch magazine

Jumbo Jet Heilig of Geilig...

Rummikub xp 6 personen!

Bronnen:
http://www.beslist.nl/products/speelgoed_s...

Elfenland is ook wel grappig en een beetje strategisch. Voordeel is dat je na 2 uur ook gewoon klaar bent (ik ben zelf geen fan van hele lange spellen).

Bronnen:
http://www.anderspel.nl/elfenland.html

Cluedo

Partner Link

condottiere, een erg leuk bord/kaart spel wat weinig voorbereiding kost. Helaas niet meer te krijgen in NL maar wel daarbuiten.

Bronnen:
http://www.funagain.com/control/product/~p...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100