Moet je telkens wanneer je aan de beurt bent bij Snooker een rode bal aanspelen?

Als ik bij Snooker een rode bal pot mag ik daarna op een gekleurde spelen. Maar als ik op de gekleurde speel en deze niet pot, moet ik dan bij de volgende beurt terug op een rode bal spelen of mag ik terug op een gekleurde proberen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Snooker wordt gespeelt met 15 rode ballen deze zijn niet genummerd. Rode ballen genoemd. Er liggen nog 6 anders gekleurde ballen, kleur ballen genoemd ook deze zijn niet genummerd. En een cue bal witte bal benoemd. Het doel is om de ballen te potten volgens de regels van het spel en zo een groter aantal punten te scoren dan je tegenstander. Punten van de ballen: Rode ballen 1 punt, Gele bal 2 punten, Groene bal 3 punten, Bruine bal 4 punten, Blauwe bal 5 punten, Roze bal 6 punten, Zwarte bal 7 punten.

Ja,dat klopt, behalve als er geen rode ballen meer op tafel liggen. In dat geval moet de bal met het laagste aantal punten eerst worden gespeeld. Geel (2) - Groen (3) - Bruin (4) - Blauw (5) - Roze (6) - Zwart (7)

Je moet altijd je beurt beginnen met het potten van een rode bal. Daarna een kleur, daarna rood enzovoorts. De enige uitzondering is (zoals degene boven mij aangeeft) als er geen rode ballen meer in het spel zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100