Wat is een leuk bordspel voor 5 personen ? (En alle leeftijden)

Ons gezin bestaat uit 5 personen,
2 volwassenen,2 tieners en een kind van 7.De meeste spelletjes die ook geschikt zijn voor 7 jarigen kun je maar met 4 spelen of ze zijn te kinderachtig voor de oudsten.
De jongste leert net lezen en de oudsten houden niet van kennisspelletjes.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Carcarsonne, Haas en schildpad (egel?), Ligretto, Kakkerlakkensalade (oke, die laatste 2 zijn bordspelen). Levensweg wellicht nog.

Monopoly?

Hotel en levensweg. Toegevoegd na 9 uur: Het zijn eigenlijk spelletjes voor 4 personen maar wij gingen vaak improvisern met ons 5-en. En ook deden wij wel eens samen, of dat 1 de bank was ,geld uitdelen,hotels uitleveren, fiches uitgeven. Was je al druk genoeg mee. Ik heb even een bron toegevoegd hoe je hotel moet spelen Toegevoegd na 9 uur: De hotels moet je wel eerst in elkaar knutselen omdat je deze er pas later stuk voor stuk op moet zetten.

Bronnen:
http://wapedia.mobi/nl/Hotel_%28spel%29#1.
http://www.hasbro.de/mcp.php/be_nl/app/pro...

bonanza of familie poen. Bonanza is een spel waarbij je een bonenveld moet krijgen, erg leuk. Familie poen is ook een kaartspel en moet je als eerst van je kaarten kwijt. Het aantal punten dat je in je hand hebt moet je betalen aan de gene die wint.

De betoverde doolhof en al is het geen bord spel, het oud Hollands Sjoelen :)

Het ouderwetse onovertroffen ganzenbord.

Colonisten van Catan is mijn favoriete bordspel. Je moet even de regels kennen, maar dan is het echt een heel leuk spel. Voor de internetversie; http://www.xplorers.nl/

Er zijn ook hele leuke spellen, maar dan zijn het geen bordspellen, die echter wel leuk zijn in een dergelijke samenstelling. - Uno (mijn kinderen vinden het alledrie nog steeds erg leuk) - Wie is de ezel? (ook een kaartspel en echt ontzettend leuk, vereist ook wat inzicht voor het inzetten van de ezel) - Regenwormen Leuk bordspel is ook wel Cluedo, hoewel nog wat moeilijk voor een 7-jarige. Misschien eerst een paar keer samen met een volwassene laten meespelen.

Het al genoemde carcassone is erg goed, zou ik zeker nog eens naar kijken. Zelfde geldt voor Hotel. Finstere Fluren is een Duits spel wat erg leuk is, en als ik het me goed herinner ook wel te doen door wat jongere kinderen. Wel iemand nodig die een beetje Duits kan om de handleiding te ontcijferen. Misschien Triominos of Rummikub? Ik vind ze zlef afschuwelijk, maar wel vrij toegankelijk. En tja, het is geen bordspel, maar iedereen kan leren toepen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100