Vraag voor mensen die de Rubik's Cube kunnen oplossen

Hallo allemaal,

ik kan de Rubik's Cube oplossen, maar nu heb ik het al een paar maanden niet gedaan. Ik ben een algoritme vergeten en dat is de laatste om de middelste blokjes van de bovenste rij goed te draaien. Ik weet dat je een van de middelste blokjes goed moet hebben en dan de andere drie met of het algoritme om ze tegen de klok in te draaien met de goede kant (die niet verkeerde midden blokje heeft) voor. Met de klok mee moet je hem omdraaien zodat de goede kant achter zit en dan was het een ander algoritme. Er zijn veel verschillende algoritmes om dit op te lossen, maar ik wil graag die waar ik aan gewend was. Er zit zeker niet in dat je de achterkant moet draaien. Soms lukt het wel 'op gevoel', maar kan ik het niet onthouden. Beide algoritmes die ik zoek beginnen met twee keer rechts. En dan is het alleen maar een combinatie van de bovenste laag en de rechts op een of andere manier draaien. Ik hoop dat iemand weet welke algoritmes ik bedoel.

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ok daar gaat ie.... Blauw naar voor Geel boven wit onder... En dan nu het ritme. De voorkant 2 x draaien De bovenkant draaien naar de kant van de kleur van het middelste blokje Recht 1x naar voren Links 1 x naar voren Voorkant 2 x draaien Rechts 1 x naar achter Links 1 x naar achter De bovenkant de kant op draaien als de eersre ritme dat zou het moeten zijn..

Oplossing Interessant om te weten is dat een kubus maar liefst 43.252.003.274.489.856.000 verschillende posities kan aannemen, waarvan 1 de oplossing is! Wil je de oplossing weten, klik dan op onderstaande link. http://hobby-en-overige.infonu.nl/spellen/17871-rubiks-kubus-oplossen.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100