Wie weet een leuk (tafel)spel om met z'n tweeën te spelen?

Zoiets als Catan of Minos is leuk, maar een mens wil ook wel eens wat anders. Is er intussen iets nieuws op de markt? Ik heb al een paar keer een spel gekocht (afgaand op de informatie), maar in de praktijk valt het dan toch tegen. Alleen als je het een aantal keren gespeeld hebt weet je eigenlijk pas of het bevalt. Goede ideeën zijn welkom.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Catan is van 999 games en die maken verder nog andere, soms leukere spellen: - Leeuwenhart - Boonanza - Regenwormen - Elfenland - Voor meer --> zie bron (alleen met bovenstaande heb ik ervaring) En verder ook nog MONOPOLY : D Toegevoegd na 52 seconden: OH ja: leeuwenhart en elfenland zijn bordspellen, boonanza een kaartspel (maar wel uitgebreid op tafel) en regenwormen is met stenen op tafel

Bronnen:
http://www.999games.nl/

North & South, het duurt redelijk lang, maar als je het snapt is het leuk. Zeus & Hera, redelijk simpel en snel spel. Verder nog een kaartspel: Zwarte 8-ten een combi van oplettendheid, reactiesnelheid en geluk.

Scrabble. Al heel oud, maar nog altijd leuk. Duurt een uurtje of zo. Wel afspraken maken over welke woordenboek er wordt aangehouden, en dat dan ook bij de hand hebben, anders komt er ruzie als iemand met een of ander onmogelijk woord aan komt zetten :-)

Carcasonne

er zijn ook leuke wat kleinere spelen zoals Skipbo en Uno die leuk zijn om te spelen.

Risk! Is tegenwoordig ook een speciale uitvoering van voor 2 personen, is o.a bij Bol.com te koop..

Uitweg. Toegevoegd na 24 seconden: Stratego.

Er is niks mis met een ouderwets potje jokeren of Yathzee!

en wat dacht je van de volgende bekende spelletjes: Mens erger je niet (en dan beide met 2 kleuren spelen) stratego Dammen (altijd leuk) en schaken ook leuk om samen te leren spelen

De kolonisten van Catan heeft sinds kort ook een uitbreiding van het bordspel voor 2 personen. Erg leuk. Ook leuke varianten op het spel in dezelfde doos.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100