Wat houdt het ombouwen van de Wii precies in?

Ik heb een Wii waarvan de DVD lezer kapot is, nu dacht ik eraan om de Wii om te laten bouwen zodat ik spelletjes kan downloaden en zonder een schijfje kan afspelen. Is dit mogelijk en zo ja, hoe?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dit kan. Afhankelijk van de softwareversie kun je je Wii (laten) softmodden waardoor er een extra stukje software (bijvoorbeeld de NeoGamma-loader) op je Wii geinstalleerd wordt. Op die manier kun je games (iso-files) vanaf een usb-stick of externe HD spelen. Ik laat me niet uit over eventuele illegaliteit van e.e.a.

Dat is zeker mogelijk er zijn op internet vele engelstalige site's, maar ook een stuk of 2 goede nederlandstalige site's die je helemaal stap voor stap door het ombouwproces heen loodsen, daarbij opgemerkt, dat je de spellen die je zelf bezit, je ook naar een usb-schijf mag kopieëren, en kunt spelen en dus ook legaal is. Zoek op google maar eens: WII ombouwen of WII softmodden, dan vind je vanzelf wat je zoekt, de beste vind ik persoonlijk de Intercity-softmod, is heel uitvoerig

Ja, dat kan. Je kan op meerdere websites informatie vinden over hoe je de Wii kan ombouwen.

Bronnen:
http://www.wiiombouwen.info/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100