Is de Playstation 3 bestand tegen blikseminslag?

Hey aangezien het hier nu onweert weet ik niet zeker of het slim is om mijn Playstation te gebruiken.
Ik heb gehoord dat sommige elektrische apparaten bestand zijn tegen blikseminslag zodat ze niet kappot gaan als ze bij een blikseminslag in het stopcontact zitten.

Heeft de Playstation 3 dat ook?
Ik heb de PS3 Slim 120GB uit 2010.

Weet jij het antwoord?

/2500

Er is geen enkel elektronisch apparaat bestand tegen blikseminslag. Een paar honderdduizend volt vinden ze niet lekker.

Als er ingeslagen word kun je gwn doorblijven spelen ;) Ik spreek uit ervaring :)

Alle elektronische apparatuur is erg gevoelig voor het spanningsveld wat bij een bliksem ontstaat. De stekker uit het stopcontact beschermt jouw Playstation in ieder geval. Maar...., mocht de bliksem echt dicht in de buurt inslaan dan kan hij alsnog sneuvelen....

Alle aangesloten elektrische apparaten kunnen schade ondervinden bij blikseminslag. Ook apparaten die aangesloten op de satellietschotel of kabel. Overal overspanningsbeveiliging tussen plaatsen is een optie. Maar dat gaat niet op met antenne-ingangen. Alles gedurende de onweersbui even afkoppelen is het beste. Neem het zekere voor het onzekere.

Zoals eerder gezegd kan geen enkel apparaat tegen een dergelijke klap. Wel is het mogelijk je hier tegen te beveiligen met behulp van een speciale contactdoor met overspanningbeveiliging. Alle apparaten die hieraan zijn gekoppeld worden in principe beschermd. De contactdoos schakelt dan als het ware uit wanneer er een piekspanning wordt geconstateerd ( en inslag is absoluut een PIEK spanning). De betere exemplaren geven zelfs garantie

Overigens kun je zelfherstellende overspanningszekeringen (heten: TPS) gewoon kopen in de radioonderdelenhandel, ze zijn 275 volt en de helft van een eurodubbeltje. Gewoon aan de binnenkant over de 225 volt solderen en klaar, kosten een fooi. Ikzelf als ir. soldeerde die dingen vanaf 1965 al over professionele apparatuur zoals Xenon-startrelais en filmluikjes in bioscopen want in elke bioscoop slaat elke week de bliksem erin (zet dat maar niet in de krant).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100