Wat is het gevolg als je videokaart niet de aanbevolen is?

Wat gebeurt er tijdens het spelen van een spel als alleen de videokaart niet voldoet aan de aanbevolen eisen bij "can i run it"

Weet jij het antwoord?

/2500

Lage FPS-rate (Frames per second), of haperingen. Can you run it gaat volgens mij niet uit van de allerlaagste settings, dus als het verschil niet té groot is zou het kunnen.

Je kan dan een lagere framerate en een lagere kwaliteit verwachten. Als bijvoorbeeld je shader-versie niet nieuw genoeg is heb je minder realistische schaduwen, als je niet genoeg VRAM hebt dropt je framerate op momenten in het spel waar veel veranderingen in de omgeving plaatsvinden. Als je de kwaliteit niet op Ultra/High zet maar gewoon op Normal/Low zou alles gewoon goed moeten komen, aanbevolen gaat uit van hoge instellingen op een scherm met een hoge resolutie. Toegevoegd na 44 seconden: Als het een beetje een bekend spel is kan je ook zoeken naar benchmarks van het spel op jouw (of een vergelijkbare) grafische kaart. Toegevoegd na 27 minuten: https://www.youtube.com/watch?v=Yl2sPSumO_0 Dit is een benchmark van het spel op jouw videokaart. Kijk en oordeel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100