Wat heb je nodig om je eigen minecraft server te hosten op je eigen pc zonder hem 24/7 aan te laten?

Ik heb mijn eigen minecraft server, het kost me helaas 10 euro in de maand om hem te onderhouden met een host.

Nu heb ik op marktplaats een apparaat gezien waarmee ik hem thuis kan hosten met 2 ram voor 50 euro. Ik wil graag meer dan 2 ram dus vraag ik me af waar ik dat kan kopen en hoe het werkt?

Is er iemand die bereid is mij dit uit te leggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je eis is een "contradictio in terminis". Een host wordt verondersteld 24/7 aan te staan. Dat apparaat dat je op marktplaats hebt gezien is ook gewoon een computer, die ook gewoon 24/7 aan staat (en energie verbruikt, als dat je zorg is). Je kunt ook een oude PC kopen bij een kringloopwinkel, en waarschijnlijk goedkoper. Dat energieverbruik loopt meestal in de 75 eurocent per dag. Monitor hoeft niet aan te staan.

Je eigen server hosten is sowieso al moeilijk, als je een goeie, en werkende server wilt, moet je daarvoor betalen. Dat kan via sites zoals bijvoorbeeld Orange Lemon. Je eigen server hosten op je pc, is nog moeilijker. Want je moet hem zelf in elkaar zetten, hiervoor kun je tutorials op youtube vinden. Maar als je dan wilt dat je met vrienden kunt spelen moet je je router port forwarden. Laat dit doen met iemand die er verstand van heeft! Wanneer het fout gaat, heb je risicos.

ik ben 11 en heb ook een eigen server, het valt nog wel mee maar je PC word er wel sloom van als je teveel plugins gebruikt. Het opzetten is minder lastig dan het onderhouden (vind ik)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100